Aegrograf - portret na płótnie

W tym dziale prezentuję swoje prace - najnowsze oraz starsze realizacje

Jak oceniasz ten aerograf

Doskonały
3
38%
Bardzo dobry
3
38%
Średni
2
25%
Kiepski
0
Brak głosów
Żenada
0
Brak głosów

Razem głosów : 8

Aegrograf - portret na płótnie

Postprzez mariusz » Wto Lis 04, 2008 10:51 am

Witam, poniżej prezentuję jedną z ostatnich prac - aerograf na płótnie. Tym razem jest to portret. Jak widać narzędzie to idealnie nadaje się do robienia portretów i reprodukcji obrazów na płótnach i nie tylko. Poziome linie przenikające obraz są wynikiem faktury samego płótna a nie błędem fotografii czy skanowania. Zapraszam do obejrzenia pracy oraz czekam na konstruktywne recenzje.

Image
Ostatnio edytowany przez mariusz, Wto Lis 04, 2008 12:35 pm, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mariusz

Dołączenie: Wto Wrz 16, 2008 9:48 am

Re: Aegrograf - portret na płótnie

Postprzez EzzyRider » Wto Lis 04, 2008 10:59 am

Naprawdę fotorealistyczny aerograf . Szkoda że zdjęcie, malowidło nie jest kolorowe tylko czarno-białe. Ma jednak swój urok. Ciekawy jestem jakie ma wymiary rzeczywiste? Bo widzę niesamowitą, wręcz tatuażową precyzję i szczegółowość. Dziw bierze że to nie jest zdjęcie czy wydruk na płótnie tylko ręczna robota aerografem. Ile artysta poświęcił czasu na zrobienie tej pracy? Jaki jest koszt wykonania takiego aerografu akurat w tym przypadku? I czy cena zależna jest od powierzchni na której robiony jest aerograf (płótno, blacha, tynk-ściana) - bo chyba używa się różnych rodzajów farby w zależności od przeznaczenia i powierzchni. Wspaniała praca, widać rękę mistrza!
EzzyRider

Dołączenie: Pią Paź 03, 2008 8:55 pm

Postprzez mariusz » Wto Lis 04, 2008 11:03 am

Zamieszczam jeszcze link do powiększenia zdjęcia - większe zdjęcie, więcej widać

:arrow: kliknij tutaj aby zobaczyć powiększony aerograf
Awatar użytkownika
mariusz

Dołączenie: Wto Wrz 16, 2008 9:48 am

Postprzez pardonmetal » Wto Lis 04, 2008 11:20 am

Nie mam pytań :shock: To znaczy się mam - jaki jest rozmiar tego obrazu? Bo jesli 2:2 metry to rozumiem ale jesli jest mniejszy to ten aerograf a zwłaszcza jego szczegółowość powala na kolana. Chyba to dziergaliście igłą o_O. Szkoda tylko że nie jest w pełnym kolorze albo w sepii. Mógłby być nieco bardziej kontrastowy, a może jest tylko zdjęcie nie oddaje w pełni tego realizmu. Piękna rzecz!
pardonmetal

Dołączenie: Śro Wrz 17, 2008 8:01 am

Postprzez baskont » Wto Lis 04, 2008 12:33 pm

Szkoda tylko że ta pani nie jest o 60 lat młodsza :? To taka mała dygresja oczywiście, natomiast sam aerograf wyszedł prawie że doskonale. Jak większość ludzi przede mną, ja nie zawaham się podobnie jak oni zapytać o format tej pracy. Widać ze aerograf świetnie nadaje sie do malowania obrazów. Przy okazji takich prac chciałbym zwykle zobaczyć zdjęcie wzorcowe dla porównania realizmu i stopnia odzwierciedlenia szczegółów. Widać że artysta z firmy R-brush to świetny kopista, z taką ręką to na jego miejscu zacząłbym się również interesować tatuażami bo ma potencjał a i maszynka do tatuażu jest podobnych gabarytów co aerograf więc chyba przejscie na to narzędzie nie byłoby chyba aż tak trudne. Szacunek.
baskont

Dołączenie: Wto Lis 04, 2008 11:25 am

Postprzez obcy2 » Czw Mar 05, 2009 12:11 am

dobra robota!!!!! :o
obcy2

Dołączenie: Śro Mar 04, 2009 11:48 pm

Postprzez admin » Wto Sty 26, 2010 9:16 am

Z przyjemnością informujemy, iż członek naszego zespołu, grafik Jakub Okoń, zajął pierwsze miejsce w konkursie na najlepszą pracę artystyczną wykonaną techniką aerografu. Szczegółowe informacje na temat samego konkursu oraz jego laureatów odnaleźć można pod adresem: uchovangogha.pl

zobacz również
admin
Administrator

Dołączenie: Wto Wrz 16, 2008 8:52 am

Postprzez Sławomir Chmielorz » Pon Lip 19, 2010 7:32 pm

Witam.
Od nie dawna poszukuję artysty, który podjąłby się wykonania portretu mojego tragicznie zmarłego brata na tylniej klapie BMW 318.
Proszę o kontakt.

Sławomir Chmielorz
Sławomir Chmielorz

Dołączenie: Pon Lip 19, 2010 7:30 pm

Powróć do Moje prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość