Łukasz napisał(a):Witam! jakis czas temu zainteresowałem się tą sztuką i malowałem dużą postac na ścianie. odrys całej postaci wyciołem z szarego papieru,przykleiłem na sciane a następnie areografem robiłem biały podkład. na drugi dzień kolejna warstwa innego koloru itd. na następny dzień zauwazyłem,ze schnąca farba na krawędziach szablonu,zdeformowała go,powywijała i takie tam.prubowałem dociskac paier do płaszczyzny i malowac dalej ale z mizernym skutkiem. gdy ściągłem szablon,wszędzie tam gdzie papier nie przylegał do sciany,były slady farby. foli PCV jeszcze nie sprawdzałem ale widziałem raz na filmiku jak koles odklejał wokół wzoru cos bezbarwnego w postaci kauczuka,gumy,czy czegoś takiego. ktos mi kiedyś mówił, ze to jest płynne i nakłada sie bodajze pędzlem. z tego co widziałem na filmiku to jest to rewelacyjne rozwiązanie,jeśli ktoś wie co to takiego i gdzie można to nabyć,to będe bardzo wdzięczny za informacje. dzieki wielkie i pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość